«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. ''Innovation Campus'' Programı kapsamında genç kadınlara özel açılan yeni yapay zeka sınıfının başvuruları başladı

''Innovation Campus'' Programı kapsamında genç kadınlara özel açılan yeni yapay zeka sınıfının başvuruları başladı

innovation-campus-programi-kapsaminda-genc-kadinlara-ozel-acilan-yeni-yapay-zeka-sinifinin-basvurulari-basladi.jpg

Samsung Electronics Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ortaklığında yürütülen “Innovation Campus” programı, gençlere yapay zeka, kodlama ve programlama gibi çağın öne çıkan alanlarında eğitim sağlayarak onları geleceğe hazırlıyor. Programın bu fazında, toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek amacıyla özel olarak genç kadınlar için açılan yeni yapay zeka sınıfı, mentorluk desteğiyle birlikte, dijital alanda gelişim ve yenilikçi çözüm üretme fırsatları sunuyor.

 

Samsung Electronics Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye iş birliğiyle hayat bulan ‘‘Innovation Campus’’ programı, gençlere alanında uzman mentorların desteğiyle iş piyasasında güçlü bir başlangıç yapmaları için değerli teknik beceriler kazandırıyor ve eğitimde fırsat eşitliği sunuyor. “Innovation Campus” çerçevesinde açılan ve başvuruları devam eden yeni yapay zeka sınıfı, genç kadınların dijital dünya hakkında detaylı bilgi edinmelerini ve bu bilgileri pratikte uygulayabilmelerini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda onların geniş bir vizyon geliştirmesine ve toplumsal sorunlara yenilikçi ve farklı açılardan bakabilmesine olanak tanıyor. 

Diğer karma sınıflara ek olarak, 8 Mart haftasında hayata geçmesi planlanan ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratması hedeflenen yapay zeka sınıfında, mentorluk desteğiyle genç kadınların kritik düşünme, problem çözme ve yaratıcı fikir geliştirme yeteneklerinin artırılarak, hem kişisel hem de profesyonel gelişimlerine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

 

Hem Türkiye’nin hem de dünyanın geleceğine olumlu katkılarda bulunulması hedefleniyor

Program, öğrencilerin teknoloji sektöründe aranan yeteneklerle donatılmasını sağlayarak, onların gelecekteki kariyer fırsatlarını genişletiyor. “Innovation Campus”, gençlerin toplumsal meselelere karşı daha bilinçli ve duyarlı olmalarını teşvik ederken, aynı zamanda onlara bu meselelere karşı etkili çözümler üretebilecek becerileri de kazandırıyor. 

Bu bağlamda, Samsung Electronics Türkiye ve UNDP’nin bu ortak girişimi, gençlerin teknoloji alanında yetkin bireyler olarak yetişmelerine olanak tanıyarak, hem Türkiye’nin hem de dünyanın geleceğine olumlu katkılarda bulunmayı amaçlıyor.

“Innovation Campus” programı, Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecini hızlandırma amacı güderek genç katılımcılara, Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerin 2030 yılına kadar ulaşılmak üzere belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA’lara) hizmet edecek yapay zeka projeleri geliştirme fırsatı sunuyor. Bu Amaçlar, yoksulluğun sona erdirilmesi, gezegenimizin korunması, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele gibi alanlarda dünyanın karşı karşıya olduğu temel sorunlara yönelik çözümler üretmeyi içeriyor. 

Genç kadınlara özel açılacak yeni yapay zeka sınıfının başvuruları devam ediyor 

8 Mart haftasında başlaması planlanan ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinç yaratmayı amaçlayan yeni yapay zeka sınıfı, genç kadınların gelişimine odaklanıyor. Bu sınıf, kritik düşünme, problem çözme ve yaratıcı fikirler geliştirme yeteneklerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda mentorluk desteğiyle genç kadınların hem kişisel hem de profesyonel gelişimlerine de katkı sağlamayı hedefliyor. 

Programa katılan gençler, eğitimlerini tamamladıktan sonra edindikleri becerileri pratiğe dökerek, kendi projelerini tasarlayacak ve bu projeleri hayata geçirmeleri için gerekli koçluk desteğini alacak. Ayrıca, programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, sertifika ile ödüllendirilecek. Yapay zeka sınıfına katılmak isteyen gençler, linkedin.com/company/samsung-turkiye/jobs/ linki üzerinden başvuruda bulunabilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Hbr TV Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *