«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Visa Avrupa İnovasyon Programı'nın 2023 dönemi için başvuru süreci 7 ülkede başladı

Visa Avrupa İnovasyon Programı'nın 2023 dönemi için başvuru süreci 7 ülkede başladı

visa-avrupa-inovasyon-programinin-2023-donemi-icin-basvuru-sureci-7-ulkede-basladi.jpg

Program ile fintech’leri yeni pazarlara, Visa’nın uluslararası iş ortaklarına, ve farklı pazarlardan fintech, mentor, uzman, yatırımcı ve teknoloji altyapısına hızlandırılmış bir erişim fırsatı bekliyor.

Visa ve Hackquarters, Visa Innovation Program Europe’un (Visa Avrupa İnovasyon Programı) 2023 dönemi için 7 ülkede başvuruların başladığını duyurarak fintech’lere çağrıda bulundu. Başvurular 14 Nisan’a kadar açık olacak ve fintech’ler visainnovationprogram.com adresinden programa başvuruda bulunabilecek. 

Visa Avrupa İnovasyon Programı’na bu yıl dahil olacak fintech’ler, 2023 dönemi için belirlenen beş tema etrafında ürün veya çözüm geliştirecek. Bu temalar; yeni dönem için yeni nesil ödeme deneyimleri, iş yerleri ve KOBİ’lerin güçlendirilmesi, akıllı ve sürdürülebilir gelecek, yeni ödeme akışları ve gömülü finans olarak belirlendi.

Programın Türkiye ayağı, bir girişim hızlandırma programı ve kurumsal inovasyon ortağı olan Hackquarters iş birliğinde hayata geçiriliyor. Ülkemizde 2019 yılından beri yürütülen program, başarıyla tamamlanan dört dönemin ardından bu yılki beşinci döneminde Türkiye’den beş fintech’i ağırlamaya hazırlanıyor. 

Visa Güney Avrupa İş Geliştirme Başkanı Jak Telyaz “Visa olarak inovasyon yoluyla yeni ödeme yöntem ve şekillerini her gün daha da iyileştirmek ve daha erişilebilir hale getirmek için çalışıyoruz. Visa Avrupa İnovasyon Programı, yerel bir program olmaktan çıkıp artık Güney Avrupa’daki yedi pazarı kapsayan bölgesel bir programa evrildi. Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki ekibimiz ve Hackquarters ile birlikte ülkemizde elde ettiğimiz know-how ve deneyimi, bölgesel genişlemenin ilk adımı olan İspanya’ya aktardık. Visa’nın küresel ağı sayesinde, fintech’leri yurtdışında yeni pazarlara açmak için eşsiz bir konumdayız. Türkiye’deki dört başarılı dönemin ardından, fintech’lere programın 2023’te gerçekleşecek beşinci dönemi için çağrı yapmaktan ötürü mutluyuz. Tüm fintech’leri yeni dönemde Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın bir parçası olmaya ve girişimlerini daha da ileriye taşımaya davet ediyoruz” dedi.

Program ortağı Hackquarters Kurucusu Kaan Akın ise “Startup ekosistemini destekleyen Hackquarters olarak fintech kurucularının en yenilikçi kurumsal ortaklarla bağlantı kurması için tutkuyla çalışıyoruz. Hackquarters, 2019’dan beri Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın uygulayıcısı ve küresel bir finans lideriyle fayda yaratmaya dayalı bu iş birliğini genişletmeye devam ediyor. Fintech girişimlerinin işlerini büyütmelerine yardımcı olan Visa Avrupa İnovasyon Programı, küresel bir inovasyon ağına, finansa ve iş uzmanlığına erişim sağlarken aynı zamanda somut sonuçlar ile müşteri deneyimlerini yeniden şekillendiriyor. Yerel ekonomi ve inovasyon ekosistemi üzerinde olumlu bir etki bırakarak Türkiye’de enerji dolu bir fintech ağının oluşturulmasını sağlayan Visa İnovasyon Programı’nın Avrupa’ya açıldığını görmekten büyük heyecan duyuyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

Visa Avrupa İnovasyon Programı, 2019’dan bu yana Güney Avrupa’daki fintech ekosistemini hızlandırıyor. Program katılımcı fintech’lere Visa’nın uluslararası düzeydeki iş ortakları, e-para kuruluşları, bankalar, iş yerleri, hükümetler ve diğer yüksek profilli kuruluşlardan oluşan küresel ağına ve yeni pazarlara hızlandırılmış bir erişim sunarak bu fintech’lerin çözümlerini test edip pilot aşamasına getirmelerini ve ticarileştirme aşamasına daha hızlı ulaşmalarını sağlıyor. 2022 yılında 4 ülkede uygulanan Program süresince 900’den fazla başvuru alındı, 72 girişim mezun edildi ve 68 pilot çalışma başarıyla hayata geçirildi. 

Program boyunca, fintech’ler uluslararası bir mentor ve uzman havuzuna erişiyorlar. Aynı zamanda değer tekliflerini geliştirmek, yeni çözüm senaryolarını tanımlamak, yeni teknolojileri uygulamak ve yeni iş fırsatlarına erişmek için tasarım odaklı düşünme koçları ile çalışacaklar. Katılımcı fintech’ler ayrıca yatırımcılar ve risk sermayesi fonlarıyla da etkileşime girecek. Bugüne dek Visa Avrupa İnovasyon Programı toplam 1.300 saatlik mentorluk hizmeti sundu ve katılımcı fintech’ler 84 yatırım turuna girerek 350 milyon Euro’dan fazla yatırım aldı. Programın ilk katılımcılarından biri olan Bulgaristan’dan Payhawk, 2022 yılında unicorn olma başarısını gösterdi.  

Visa Güney Avrupa Bölge Genel Müdürü Bea Larregle Visa Avrupa İnovasyon Programı için, “Daha kapsayıcı ekonomiler inşa etmek ve ekonomilerde büyüme için iş birliğine dayalı inovasyonu desteklemekte kararlıyız. Programın şimdiye kadar elde ettiği başarılı sonuçlardan sonra bu yeni dönemde Kıbrıs, Yunanistan, İtalya, Malta, Portekiz, İspanya ve ve Türkiye’yi kapsayacak şekilde genişlediğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Bu sayede Avrupa’da ödemelerin ve ticaretin geleceğini şekillendirmeye aday daha fazla yerel fintech keşfedebilecek ve onları güçlendirebileceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Hbr TV Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *