«
  1. Anasayfa
  2. Magazin
  3. Çalışan ve yöneticiler, insan odaklı yönetim yaklaşımı istiyor!

Çalışan ve yöneticiler, insan odaklı yönetim yaklaşımı istiyor!

calisan-ve-yoneticiler-insan-odakli-yonetim-yaklasimi-istiyor.jpg

Great Place To Work® Türkiye – Yeni İş Modelleri Ve Trend Araştırması sonuçlandı!

Great Place To Work® Türkiye tarafından gerçekleştirilen Yeni İş Modelleri ve Trend Araştırması Anketi sonuçlarına göre hem çalışan hem de yöneticiler, insan odaklı kurum kültürünün daha da geliştirilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Great Place To Work®’ün global çapta sahip olduğu kurum kültürü ve çalışan deneyimi uzmanlığıyla sürdürülebilir geleceğe ışık tutmak üzere gerçekleştirdiği Yeni İş Modelleri ve Trend Araştırması Anketi, yeniden şekillenen iş dünyasına çok kıymetli veriler sundu. Dünden bugüne hem sosyal hem de iş hayatında yaşanan hızlı değişime adaptasyon toplumlar, kurumlar, liderler ve çalışanlar için oldukça zorlayıcıyken tüm bu koşullar içerisinde rapor sonuçları, Great Place To Work® metodolojisinin temelinde yer alan güven kültürü ve insan odaklı yaklaşımın her zamankinden daha fazla önem kazandığını gösterdi.

Eyüp Toprak:

“Hibrit ve uzaktan çalışma metotlarında iletişim ve takdir, liderlerin en öncelikli konusu olmalı!”

2022 yılında şirketlerin en önemli öncelikleri liderlik programları, nabız ölçümleme, çalışan deneyimi ölçümleme gibi süreçlerin yeni dünyaya adapte edilmesi olduğunu belirten Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, “Adaptasyon sürecinin çoğu organizasyon için hala tamamlanamadığını görüyoruz. Diğer taraftan hibrit ve uzaktan çalışma metotlarına adaptasyon da hiç kuşkusuz organizasyonların stratejik planlarında önemli yer tutuyor. Ancak burada ortaya çıkan sonuçlardan biri, yönetim ve liderlerin bu dönüşümü kendi arzuları yerine zorunluluktan yapıyor olmaları. Bu sonuç, insanların iş yerlerinden duygusal beklentilerinde yaralar açma olasılığı doğuruyor ki hibrit ve uzaktan çalışma modelinin en zorlayıcı kısmı, adaletin sağlanması. Adaletin sağlanamadığı organizasyonlarda çalışanları elde tutma ve tükenmişlik gibi sorunlarla karşılaşılabileceği unutulmamalı. Daha kapsayıcı ve eşitlikçi çalışma ortamları oluşturma konusunda fırsatlar sunan hibrit ve uzaktan çalışma metodunda iletişim ve takdir konularına da özel önem verilmeli. Yöneticilerin uzaktan çalışan herkesin düşüncelerini dikkate alması, hiç kimseyi dışlamaması ve tüm çalışanların bilgilendirilmesini sağlaması konusu özel öneme sahip. Diğer taraftan araştırma sonuçları içerisinde organizasyonların inovasyonu öncelikle alanlardan biri olarak görmemelerini, organizasyonların geleceğini düşündüğümüzde, önemli stratejik eksikliklerden biri olarak görmekteyiz. Great Place To Work®’e göre inovasyon, organizasyon içerisinde çalışanların yenilikçi bir işyeri deneyimi yaşayıp yaşamadığını, yöneticilerin çalışanların fikirlerine ne kadar önem verdiğini, ekipler ya da takımlar arası işbirliğinin nasıl olduğunu ifade ediyor. Geleceğin organizasyonlarının inşasında yeni fikirler olmadan yüksek performanslı organizasyonlar olmaktan git gide uzaklaşılacağını ve rekabet koşulları dikkate aldığımızda bunun büyük bir risk ortaya çıkartacağını görüyoruz. Kapsayıcı bir yaklaşımla tüm seviyeden çalışanın fikirlerini organizasyon kültürüne entegre edip daha yenilikçi bir kültür oluşturmanın, organizasyonun ekonomik performansına da katkı sağladığı unutulmamalı! Türkiye’deki tüm çalışanların ve yöneticilerin katılımına açık olarak gerçekleştirdiğimiz Yeni İş Modelleri ve Trend Araştırması Anketi’ne katkıda bulunan herkese, Great Place To Work® Türkiye ekibi adına teşekkür ederim” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Hbr TV Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *